Tip voor huismannen en -vrouwen.

Schermafbeelding-2010-10-15-om-17.17.54Onze maatschappij is zo commercieel geworden dat we voor elk probleem de oplossing in de winkel proberen te vinden.  En uiteraard, wanneer er een gat in de markt is dan zijn er onmiddellijk een paar kandidaten die erin springen en uw – al dan niet vermeende – nood lenigen.

Soms zijn er huismiddeltjes die even goed, en soms beter, werken dan de industrieële middelen die terug te vinden zijn in felgekleurde spuitbussen.

Febreze, bijvoorbeeld.  U kent het wel, die spuitbus die je gebruikt om nare geurtjes uit kleding en stoffering te verwijderen.  Maar wist U dat er een goedkoper alternatief is?  Heel eenvoudig, neem een lege spuitbus en vul die met water van de kraan  (u kan hier trouwens ook het water uit uw condens droogkast voor gebruiken).  In de spuitbus giet u een 10tal druppels wasverzachter naar keuze.  U zal een beetje moeten uitproberen hoeveel u juist nodig hebt, de ene spuitbus is namelijk al groter dan de andere.  Maar ze werkt zeker zo goed als de industriële febreze.

Een tweede voorbeeld is strijkwater.  Gebruikt U dat wel eens?  Zo’n spuitbus die je op je was spuit alvorens aan de slag te gaan met het strijkijzer?  Ik heb het hier niet over stijfsel, maar gewoon strijkwater.  Wat het doet is de vezels flexibel maken zodat uw katoenen was gemakkelijker te strijken is.  Wel, dat is nu net wat wasverzachter ook doet.  Gebruik het truucje van hierboven maar doe er wel minder wasverzachter in.  De bedoeling is niet om uw was van geurtjes te ontdoen.

Met deze tip heeft u weeral een paar euro’s uitgespaard.  En vele kleintjes maken één groot 🙂

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s