Print in Pocket formaat

De afgelopen decennia is alles kleiner geworden.  Onze computers passen in onze vestzak, de muis is vervangen door onze vinger.  Maar één toestel is niet mee gekrompen en dat is de printer.  En dat kwam simpelweg omdat je hem niet kleiner kon maken dan de breedte van een blad papier.

Het idee achter de huidige (en vorige) generatie printers, is dat je een blad papier over een kop – inktjet of laser – laat schuiven en dat de kop dan zijn werk doet.  Maar wat als je dat idee nu eens omdraaide?  Als het bewegende deel nu eens de printer was en niet het blad papier?

Studenten van het Jerusalem College of Technology zijn aan de slag gegaan met dit idee.  Ze ontwierpen een printkop die zich door middel van wieltjes in alle richtingen kan bewegen.  De grootte van het blad papier maakt niet uit, de printkop beweegt zich gewoon over het papier en print zijn lading.

De jongeren zijn nu op zoek naar geld om hun eerste toestellen te maken.  Het prototype gaat nog heel traag maar na de nodige bijstellingen zou het ding in staat zijn om 1 pagina per minuut te printen.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s