Doen of er niets aan de hand is wordt moeilijk

Ik ben net in Vélizy, een stad in de rand van Parijs aangekomen. Dat is niks nieuws, ik ben hier om de twee weken één of meerdere dagen voor een project. Alleen was het deze keer net ietsje anders.

Toen ik hier vorige keer was, ben ik vroeger met de metro naar de hoofdstad gereisd. Mijn trein was pas ’s avonds en daarom wilde ik nog wat gaan wandelen in de straten rond de Gare du Nord. Het weer was nog mooi en de terrasjes zaten nog vol. Ik besloot het er even van te nemen en vanop een terrasje achter een ‘café au lait’ de drukte gade te slaan. Niets deed vermoeden dat precies 24 uur later een paar gekken de boel daar aan flarden zou schieten en als kers op de taart ook nog een concert van de Eagles of Death Metal zouden misbruiken voor hun wanstaltige praktijken. De balans was 130 doden en nog eens dubbel zoveel gewonden.
Het was een vreemd ontwaken voor mij, die zaterdagochtend. Dit kon toch niet in Europa? Het kon dus wel en het was gebeurd. Mannen, vrouwen, kinderen…. christenen, atheisten, moslims… alles werd neergemaaid. Ik hoor in het nieuws regelmatig dat deze horror niets met de islam te maken heeft, er wordt zelfs geïmpliceerd dat het allemaal onze eigen schuld is omdat wij de moslims zouden discrimineren.

Nu vraag ik u toch op welke basis die bende zotten besloten om in Parijs aanslagen te plegen. U kent het antwoord, het stond ook in alle kranten. Buigzame jongeren worden geronseld om in naam van die Islam zichzelf op te blazen en zoveel mogelijk anderen mee te nemen. Om aanslagen te plegen tegen het westen om zo de dreiging voor een islamitisch kalifaat uit te roeien. Die mannen doen dat niet uit naam van de Paus, Boedha, het Vliegende Spaghettimonster of een andere godheid of profeet. Ze doen dit uit naam van de Islam. Waarom vinden onze politici het dan zo gek dat wij niet zo erg te vinden zijn voor moslims in het algemeen? Pas op, ik ben de eerste om te beamen dat niet alle moslims even zot zijn als die acht onnozelaars en wie weet hoeveel anderen nog uit Syrië afzakken naar ons verdraagzame westen om dood en vernieling te zaaien. Maar wordt het geen tijd dat onze verkozenen in de Wetstraat hun kop uit het zand halen, man en paard noemen en deze extremistische uitwassen aanpakken? En dat doe je niet door met een heilige snuit op televisie te verkondigen dat dit alles niks te maken heeft met de islam en met de moslims. JAWEL! met een bepaalde vorm van Islam en het wordt tijd dat ze dat toegeven.
België is vandaag een belegerd land. In de straten van Brussel zie je enkel nog politie en leger. Stations worden ontruimd, voetbalmatchen en andere evenementen worden geannuleerd omdat er nog twee onnozelaars met een bommengordel rondlopen. En toch wordt er van ons verwacht dat we ons niet mogen laten intimideren! Dat we moeten doen alsof er niks aan de hand is.

Hoe dan wel? Toen ik mijn trein van Mechelen naar Brussel Midi moest nemen was het station ontruimd. In Brussel zijn de stations no-go zones. Hoe kan ik op een normale manier mijn werk doen? Gelukkig zag ik het aankomen en ben ik met de auto gegaan. 5 uur onderweg, waarvan anderhalf uur vastgezeten in de banlieu van Parijs. En morgen in de omgekeerde richting. De files aan de grens met België waren vandaag al enorm, je mag eens raden hoe het morgen zal zijn. Normaal doen? RIGHT! zelf ontruimen ze het Vlaams Parlement want daar zou wel eens iets kunnen gebeuren. De rest van ons? Wij kunnen onze plan maar trekken.
Wat wij vandaag beleven is niet normaal, bijlange na nog niet. En wij mogen dit ook niet accepteren! Wij, de burgers, moeten laten horen dat voor ons de maat vol is. Dat in sommige gemeenten moslims met de rug aangekeken worden kan ik begrijpen. Is het fijn? Nee, maar het is ook niet fijn om als autochtoon in Brussel rond te lopen en allerlei obsceniteiten naar je hoofd geslingerd te krijgen, enkel en alleen omdat je geen moslim bent. Kan er iets aan gedaan worden? Absoluut maar daarvoor hebben we politici met ballen nodig. En die zijn schaars tegenwoordig. Dat men al eens begint om al diegenen die een dubbele nationaliteit hebben en die gekend zijn bij het gerecht voor gewelddaden of drugsfeiten hun Belgische nationaliteit af te nemen. En ze dan sito presto het land uit te zetten, terug naar het land van hun eerste paspoort. Dat men al eens begint om aan vluchtelingen duidelijk te maken dat onze wetten boven hun religieuze wetten gaan en dat inbreuk op die wetten inhoudt dat ze geen statuut en bescherming krijgen. Dat men eens duidelijk maakt dat onze vrijheid behouden moet blijven en dat wij niet zullen buigen voor de chantage van discriminatie of racisme. Dat wij het kruis niet van de mijter van Sinterklaas halen omdat een paar andersgelovigen zich beledigd voelen. Als ze geen kruis willen zien moeten ze niet in een christelijk land komen wonen. Dat wij onze paashaas en kerstboom niet zullen verbannen uit onze scholen, gemeenschapshuizen en stadshuizen. Dat is ONZE cultuur en die mag niet ten onder gaan omdat een veroveringscultuur haar zinnen op ons landje van beloften heeft gezet. Als men wil dat we respect hebben voor hun cultuur dan moeten zij eerst maar eens tonen dat zij respect hebben voor ons, onze vrijheid en onze cultuur. Als dat niet kan, dan hebben ze hier niks te zoeken.

Klinkt u dat wat rechts in de oren? Lees er dan Lucas Van der Taelen maar eens op na. Lucas is een politicus van Groen die in het Brusselse woont. Hij vertelt u hetzelfde, zelfs in nog krassere bewoordingen dan ik het doe. Dit heeft niks te maken met links of rechts. Dit heeft er mee te maken dat we het eindelijk beu zijn om te buigen, dat wij plaats moeten ruimen voor mensen die geen respect kunnen opbrengen voor ons en onze wereld, dat onze kinderen op school gedwongen worden om halal maaltijden te eten, dat onze meisjes zich niet meer op straat durven vertonen zonder uitgescholden te worden voor hoer. Overdrijf ik? Nee hoor, als u denkt dat ik overdrijf moet u misschien eens de juiste kranten beginnen lezen. En uw oren niet laten hangen naar broodschrijvers wiens plezier het is om onze eigen bevolking met een slecht geweten op te zadelen wanneer we opkomen voor onze eigen rechten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s