En nu voor echt…

cropped-2015-02-20-11-13-06.jpgEen aantal onder jullie weten het natuurlijk al jaren, maar ik schrijf graag.  Op school was “Opstel schrijven” mijn favoriete vak.  Later begon ik voor mijn kindjes verhaaltjes te verzinnen en op te schrijven, zodat ze ze ook zelf konden lezen toen de juf hen geleerd had om lettertjes aan elkaar te rijgen tot woordjes.  Mijn twee dochters zijn echte leesbeesten, ze hebben dat al van jongs af en nog steeds verslinden ze boeken bij de meter.

In al die tussenliggende jaren ben ik gewoon blijven schrijven.  Toen ze groter werden kwam het eerste jeugdboek er.  Later werd de tijd wat schaarser en ontdekte ik een nieuw medium, namelijk bloggen.  Maar schrijven is altijd een uitlaatklep geweest, een manier om het leven van alle dag even te ontvluchten en mijn eigen wereld te creëren.

Twee jaar geleden deed ik voor het eerst mee aan NaNoWriMo, een schrijfinitiatief van een non-profit die schrijvers in spé of echte schrijvers er toe wil aanzetten om in één maand tijd de eerste 30 000 woorden van hun nieuwe roman te schrijven.  Ik leerde een paar fijne mensen kennen.  We kwamen elke zaterdag samen in Antwerpen om te schrijven aan ons boek, tips uit te wisselen, elkaar een hoofdstuk voor te lezen en feedback te krijgen, ….  Maar te weinig tijd en andere verplichtingen zorgden ervoor dat ons schrijfclubje een beetje verwaterde.

Gisteren nam ik deel aan de schrijfdag van “Creatief Schrijven vzw” en de “Schrijversacademie”.  In de fantastische setting van C-Mine in Genk kon je infosessies en workshops volgen.  Je kreeg ook de gelegenheid om je manuscript te pitchen bij een uitgever.  Maar het leukste van al was dat ik één van mijn schrijfvriendinnen terug zag.  Samen besloten we om er deze keer echt voor te gaan.  Voor ons beiden waren de commentaren van de uitgeverij zeer positief dus met een beetje goede wil en veel hard werk moet het ons lukken om een boek te schrijven dat mensen ook graag lezen.

Vanaf vandaag noem ik mij dan ook trots part time schrijver, want dat ben ik.  Ik heb ondertussen drie boeken uitgegeven via Indie Publishing maar ik wil er nu echt werk van maken.  Op deze blog kunnen jullie alvast de weg tot – hopelijk – de eerste publicatie volgen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s