Boerkini of Boerkiwel?

Vandaag heeft de Raad van State in Frankrijk tijdelijk het boerkini verbod ingetrokken. Juist op tijd want het seizoen was bijna gedaan, stel u voor!
Ongeacht of je nu voor of tegen uiterlijke tekenen van religie bent, het was gewoon een ongelofelijk dwaas verbod. Want uiteindelijk is het er gekomen omdat de rest van Cannes en Nice om ter blootst rond liep en een aantal moslimdames besloten om de warmste dagen van het jaar in duikerspak rond te lopen. Uiteindelijk is het hun probleem dat ze dan zweten gelijk een rund, maar met hygiëne had dat verbod uiteindelijk niks te maken. Want, als je de lijn doortrekt, dan mag oma ook niet meer in haar zomerkleedje op een badhanddoek onder een parasol op het strand zitten. Dan is oma of tante Louise ,die omwille van haar omvang in geen honderd jaar in een badpak wil, verplicht om hun zomerkleedje te wisselen voor een badstoffen niemandalletje, en dat alles uit naam van égalité.
Nee, het was duidelijk dat het verbod niks te maken had met hygiëne, waarschijnlijk stak het een paar sponsors van de koningin en de keizerin der franse badsteden de ogen uit en was een telefoontje naar de burgemeester genoeg. In het huidige klimaat waarin alles wat moslim is vals is, was het makkelijk om dit rondje moslimpesten te verantwoorden.
Ik vond het dus te zot om los te lopen en dat is mijn persoonlijke mening. Maar ik weiger ook mee te gaan in het discours dat een boerkini net MOET om de moslima eindelijk te geven wat ze zolang heeft moeten ontberen, namelijk de mogelijkheid om ook eens van het water te proeven zonder haar (of die van haar man) religieuze voorschriften met de voeten te treden. Iemand die beslist om volgens de Sharia te leven door slaafs te luisteren naar haar man en zich te bedekken als een pinguin omdat moslim mannen blijkbaar hun pik niet in hun broek kunnen houden als ze een stukje bloot vlees zien, moeten maar consequent zijn. Geen bloot vlees is geen bloot vlees, ook geen blote voeten of handen dan en steek dat gezicht dan ook ineens in een zak. Het argument van de ontvoogding van de moslima is een even grote drogreden als de hygienische maatregelen van de franse burgemeesters.
Als we toch allemaal gelijk voor de wet moeten zijn in Frankrijk – zoals in de grondwet staat – dan stel ik voor dat we ook consequent zijn en gewoon niks meer dragen op het strand. Geen boerkini, geen badpak, geen bikini, monokini, zwemshort of speedo. Gewoon in je blote flikker de golven in. Dat is pas égalité!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s