Het Lege Nest

Empty-NestHet is natuurlijk al 3 september wanneer alle scholieren weer naar school gaan.  Maar 1 september was voor mij een speciale dag.  Want toen vloog mijn vierde en laatste vogeltje het ouderlijke nest uit.  Zoonlief vond het nu ook welletjes geweest en ging samenwonen met zijn vriendin.  De natuurlijke gang van zaken en ik zag het natuurlijk aankomen, dus ik dacht: “mij zal het niet overkomen, ik zal niet diegene zijn die last heeft van het empty nest syndroom”.

En toch… en toch is dit de eerste maandag dat mijn man en ik alleen zijn in ons grote huis. OK, er zijn nog maandagen geweest dat we alleen waren, vooral die maandagen na Graspop, maar je wist toch altijd dat er later op de dag iemand met een berg wasgoed en stinkend naar 5 dagen slapen in een tent zou binnenwaaien.

Vandaag waait er niemand binnen, dus ben ik zelf maar even gaan aanwaaien.  Bij mijn dochter want voor haar kindjes was het ook de eerste schooldag, in een nieuwe school nog wel.  Ik had mijn oudste kleindochter beloofd om met haar mee te gaan en dus zijn we vanmorgen samen naar haar nieuwe school gestapt.  Zij met een klein hartje en ik me bedenkend dat dit haar laatste jaar in de lagere school is en dat ze vanaf volgend jaar naar het middelbaar gaat.  Kleine kindjes worden groot en dat voel ik vandaag heel speciaal aan.

Ik had zoveel plannen eens de laatste het huis uit zou zijn, maar om één of andere reden kan ik er mij niet aanzetten.  Ik zou een hele dag gaan schrijven…. deze blogpost is waarschijnlijk het enige wat ik er vandaag uitgeperst krijg.  Ik zou de gang gaan schilderen.  De borstels en de verf zullen toch nog even moeten wachten.  Ik zou een herfstschoonmaak houden in plaats van een lenteschoonmaak.  Ook dat zal nog even moeten wachten. Vandaag wil ik even helemaal niks doen. En vanaf morgen gaan we er weer tegenaan.  Want die lege-nestblues, die krijgen mij niet te pakken 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s